Girl Powerrr Event 2018

Scouting alleen voor jongens? Echt niet! Om meiden uit Lunteren en omgeving kennis te laten maken met scouting organiseert Scouting Lunteren op zaterdag 24 maart het Girl Powerrr Event. Voor meiden van 11 tot en met 14 jaar en helemaal gratis!

Op zaterdagmiddag 24 maart van 10.00 tot 13.00 uur krijgen meiden de kans om te beleven wat scouting is. Tijdens het Girl Powerrr Event, bij Scouting Lunteren aan de Hessenweg 77, mogen ze vuur stoken, paracord knopen, meedoen aan een survival parcours en nog veel meer. Deelname is gratis en aanmelden kan hier.

Vraag scoutingmeiden en oud-scoutingmeiden naar hun ervaring met Scouting en je krijgt altijd inspirerende verhalen te horen. Elk meisje en elke vrouw heeft wel iets moois bij Scouting geleerd. Zoals verantwoordelijkheid nemen voor anderen, samenwerken, uitdagingen durven aangaan en ontdekken dat je plezier beleeft aan met elkaar iets creëren.

Samen een nachthike lopen en de weg vinden, het bouwen van een familieschommel, een week kamperen. Omdat je bij Scouting jezelf mag zijn en ieder kind de kans krijgt ergens goed in te zijn, draagt Scouting bij aan het vergroten van zelfvertrouwen en de persoonlijke ontwikkeling van meiden. Ook voor ouders is het duidelijk: hun dochter kan bij Scouting heerlijk vies worden, ze maakt er veel nieuwe vrienden en het programma is altijd uitdagend. Maar ze zien ook dat hun dochter veel leert, sociaal vaardiger wordt en gestimuleerd wordt om zich verder te ontwikkelen. En het allerbeste is natuurlijk dat ze iedere week met een big smile weer thuis komt.

Wekelijks gaan in Nederland zo’n 30.000 meiden met veel enthousiasme naar Scouting. Daarnaast zijn er zo’n 11.000 vrouwelijke vrijwilligers actief. Alle meiden en vrouwen hebben ook in hun latere carrière heel veel plezier van de vaardigheden die ze bij Scouting hebben opgedaan. Inderdaad: verantwoordelijkheid nemen, lef tonen en leiding nemen.

Aanmelden Girl Powerrr Event 2018

Voornaam(*)
Please type your full name.

Achternaam(*)
Please type your full name.

Telefoon(*)

E-mail(*)
Invalid email address.

Rico is onze nieuwe secretaris!

In de groepsraad van vrijdag 25 november is Rico Ligtvoet verkozen tot nieuwe secretaris van Scouting Lunteren. Rico volgt daarmee Helma van Galen op, zij heeft het secretariaat van de vereniging de laatste vier jaar met verve ingevuld. Rico is al van jongsaf verbonden met Scouting. Als jeugdlid, als leiding en als vrijwilliger bij de Scoutshop. Sinds Rico en zijn gezin in 2014 in Lunteren zijn komen wonen zijn de zoons van Rico en zijn vrouw Tineke lid van Scouting Lunteren. Rico, van harte welkom en veel succes in je functie!

Vanzelfsprekend bedanken wij op deze plaats Helma voor haar inzet in de afgelopen vier jaar!

Rico

Reactie n.a.v. online petitie

Wellicht heeft u meegekregen dat de gemeente Ede overweegt om een AZC op de Goudsberg te openen. Als reactie daarop is door (anonieme) tegenstanders een online petitie geopend, waarin ze meerdere argumenten noemen. Eén van die argumenten is de nabijheid van Scouting Lunteren. Dit argument is niet afgestemd met het bestuur van Scouting Lunteren.

Wat Scouting Lunteren betreft mag iedereen voor of tegen een AZC op die plek zijn. Maar we vinden het niet goed dat we ongevraagd als argument worden gebruikt. Wij zijn niet voor of tegen een AZC, wij zijn er voor kinderen die het scoutingavontuur willen beleven. Wij geloven in de traditie van Scouting waarbij de afkomst en achtergrond van kinderen niet uit maakt.