Explorerafdeling 761

In het jaar dat een verkenner of padvindster 15 wordt, vliegt hij / zij over naar de explorers. Anders dan bij de verkenners en padvindsters beslissen de explorers helemaal zelf wat zij willen doen.

Zij bereiden zelf hun opkomsten voor en de activiteiten kunnen dus heel divers zijn: net wat zij zelf organiseren. Verwacht geen voorgekauwde programma's, maar ga zelf aan de slag! Naast de gewone opkomsten op zaterdagmiddag zijn er diverse landelijke en regionale scoutingactiviteiten voor deze groep jongeren; zoals regiofeesten en buitensport-activiteiten.

Daarnaast is er ieder jaar een zomerkamp. Meestal naar het buitenland. Ook het zomerkamp wordt door de explorers zelf georganiseerd.

Scoutfit

Explorers dragen een donkerrode blouse.