Leden Scouting Lunteren naar Wereld Jamboree in Japan

Ze zijn inmiddels goed in Japan aangekomen, de vijf leden van Scouting Lunteren. Ze zijn onderdeel van het Nederlands Contingent (zo'n 1000 scouts) dat deelneemt aan de 23e Wereld Jamboree die daar vanaf 28 juli wordt gehouden. De Wereld Jamboree is een scoutingevenement dat eens per 4 jaar wordt gehouden en waar scouts vanuit de hele wereld aan meedoen. De Wereld Jamboree was in 1937 en 1995 in Nederland.

Francisca en Annelotte zijn er als jeuddeelnemer, Veronique als troepstaf en Gerwin en Patrick van B. als IST'ers. Voordat de eigenlijke Jamboree begint organiseert het Nederlandse Contingent eerst allerlei excursies om de Nederlandse deelnemers kennis te laten maken met Japan, de cultuur en de inwoners. Vervolgens zijn er op de Jamboree nog ongeveer 30.000 andere deelnemers waarmee ze aan verschillende uitdagende, indrukwekkende en bijzondere (scouting)activiteiten deelnemen, eten, kennismaken met elkaars cultuur en vriendschappen sluiten. Dat alles in een kleine stad met eigen winkels, watervoorzieningen, hospitaal en bank. De Jamboree duurt tot 9 augustus, daarna reizen de deelnemers verspreid over enkele dagen, vanuit het verre Oosten terug naar Nederland.

De belevenissen van deze avontuurlijke leden van Scouting Lunteren zijn te volgen op: