Open dag & overvliegen 2015

Op 12 september organiseerde Scouting Lunteren een open dag. Ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van de groep en het vijfjarig gebruik van het clubhuis, Het Houten Hes, in het Luntersche Buurtbosch.

De hoeveelheid fietsen op het terrein rondom het clubhuis verraadde al dat er veel belangstellenden waren. Scouting Lunteren kan dan ook nog steeds rekenen op veel belangstelling van de jeugd tussen de 5 en 17 jaar. Er hing een gezellige sfeer en leden, ouders, broertjes, zusjes en andere belangstellenden konden genieten van allerlei hapjes die werden klaargemaakt op houtvuur.

Reuzenrad
Bij de open dag waren wethouder Leon Meijer van de gemeente Ede en wethouder Hans van Daalen van de gemeente Barneveld ook aanwezig. Beiden feliciteerden de groep en hun leden met het 70-jarig bestaan. Hans van Daalen prees de locatie en de inzet van vrijwilligers. Leon Meijer benadrukte de kracht van scouting in het samenwerken: “Door samenwerking kun je meer bereiken.” Hij noemde voorbeelden van oud-scouts als Barrack Obama en Cees van der Knaap, die in hun jeugd Scout waren.

Na de toespraken daagde groepsvoorzitter Arjen beide wethouders uit om plaats te nemen in een van hout en touw gebouwd reuzenrad. Sportief als beide heren waren, werd de uitdaging aangenomen. Samen met enkele jeugdleden draaiden ze beiden een paar rondjes mee.

‘Overvliegen’
De open dag viel samen met het jaarlijkse ‘overvliegen’. De oudste jeugdleden gaan dan over naar de volgende speltak. De jongste kinderen doen dat nog op speelse wijze, maar naarmate de jeugdleden ouder worden wordt het steeds een beetje uitdagender om de opdrachten uit te voeren. En sommigen keerden dan ook naar huis met een net pak..