Prettige feestdagen!

Afgelopen zaterdag hebben we het jaar 2011 met alle speltakken afgesloten. Traditioneel gebeurde dit met het houden van een groots kerstdiner. Iedereen was sjiek gekleed en de Koffie Is Klaar Stam had weer goed de best gedaan om ons iets lekkers voor te schotelen. De komende twee weken hebben de speltakken geen opkomst. Maar, we zitten niet stil...

Op 27, 28 en 29 december zijn we op Zeumeren actief tijdens het Middeleeuws Midwinterfeest. We helpen de organisatie met allerlei hand- en spandiensten; zoals het bakken van broodjes, het bouwen van toegangspoorten en de controle van toegangskaartjes, Overigens, kunnen we daarbij nog wel wat hulp gebruiken van verkenners, padvindsters, rowans, sherpa's, stamleden en ouders. We verdienen met onze hulp een heel mooi bedrag voor onze groepskas. Heb je één of meerdere dagen de tijd om ons te helpen, neem dan even contact op met Gert Jan. Jullie hulp wordt gewaardeerd!

Op 30 en 31 december leveren we de oliebollen en appelbeignets uit, die we in de afgelopen weken hebben verkocht. Meer dan 1000 oliebollen en 300 appelbeignets zijn er besteld!

We wensen jullie allemaal prettige kerstdagen en een heel gelukkig 2012. We zien alle leden graag op 7 januari weer!

Trekking Nationale Scouting Loterij

De winnaars zijn bekend! In september en oktober hebben leden van onze groep loten voor de Nationale Scoutingloterij 2011 verkocht! De trekking heeft plaats gevonden op dinsdag 6 december 2011 en er zijn fantastische prijzen verloot, waaronder Philips Home Cinema-systems, Flat TV's, LCD TV's, Eureka tenten, Leatherman tools, LED-zaklampen, Walibi Holland dagkaarten en natuurlijk de hoofdprijs, een Fiat Panda t.w.v. € 9220,-!

Op de achterzijde van ieder lot staat precies wat er moet gebeuren als er een prijs is gewonnen. De uitslag van de trekking van de Nationale Scoutingloterij 2011 is op te vragen via telefoonnummer 0900-2025046 (35 cent per minuut).

06122011

Uitnodiging Kerstdiner 2011

Beste Scouts,

Het kerstdiner komt er weer aan, en de K*I*K*S zullen ook dit jaar weer voor een heerlijk diner zorgen. We verwachten jullie piekfijn gekleed op 17 december 2011 in Het Houten Hes. Deze zal dan omgebouwd zijn tot een van de mooiste restaurants van Nederland.

Met piekfijn bedoelen wij mooi en netjes gekleed, bijvoorbeeld een nette blouse of pak voor de jongens en een prachtige jurk voor de meisjes.

Wij hopen iedereen bij het kerstdiner te zien zodat we met zijn allen het jaar af kunnen sluiten.

Tot ziens op de 17 december, Koffie Is Klaar Stam

Wanneer: Datum: 17-12-2011 Tijd: van 18:00 tot 20:00 uur

Waar: Het Houten Hes

Opgeven: Omdat wij willen weten voor wie we allemaal dit sterren diner moeten maken, moet je je opgegeven via dit formulier. Doe dit voor maandag 12 december.

Dieet: Mocht je een dieet hebben waar we rekening mee moeten houden kun je dit op het formulier invullen.

Scouting Lunteren verkoopt oliebollen

Het einde van het jaar is weer in zicht en dus begint bij menigeen de oliebollenkoorts te stijgen. Scouting Lunteren bakte in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw duizenden oliebollen in het clubhuis van de groep aan de Lunterse Boslaan. Met het opnieuw opzetten van een oliebollenactie hopen de Lunterse scouts een oude traditie nieuw leven in te blazen.

In de maand december gaan de leden van Scouting Lunteren weer hun best doen om zo veel mogelijk oliebollen en appelbeignets te verkopen. Dus misschien staan ze binnenkort ook met hun bestellijst bij u aan de deur. De zakken met tien heerlijke oliebollen of vijf heerlijke appelbeignets kosten dit jaar 4,50 euro. Een bakkerij ondersteunt de actie en dus krijgt u bakkerskwaliteit! Op vrijdag 30 december en zaterdag 31 december kunnen de oliebollen en appelbeignets worden afgehaald in Lunteren en Barneveld. Het is echter ook mogelijk om de lekkernijen te laten bezorgen (alleen in de kernen van Lunteren en Barneveld), dit kost € 1,00 per bestelling extra. Zo liggen de bollen en/of beignets ruim op tijd in de schaal voor een heerlijke oudejaarsavond.

Online bestellen
Geen scout aan de deur gehad? Geen probleem, u kunt de oliebollen en appelbeignets tot 20 december ook via internet bestellen. U surft daarvoor naar www.scoutinglunteren.nl/oliebollenactie/ en vult uw bestelling in. U kunt aangeven of u de bestelling wilt afhalen of laten bezorgen en wanneer en waar.

Extraatje
De leden van Scouting Lunteren doen ieder jaar hun best om zo middels acties de clubkas te spekken. De oliebollenactie is er daar één van. Met de opbrengst hoopt de groep extra activiteiten te kunnen bekostigen en kampeer- en knutselmaterialen te kunnen bekostigen.

01122011

Aankondiging programma groepsontwikkeling

Een goede Scoutinggroep is een groep die regelmatig haar eigen reilen en zeilen onder de loep neemt en kijkt waar ze zaken kan verbeteren. Onze groep heeft ervoor gekozen deel te nemen aan het Programma Groepsontwikkeling van Scouting Nederland. Het programma Groepsontwikkeling biedt ons de gelegenheid een aantal zaken binnen onze groep te toetsen en stil te staan bij gewenste veranderingen.

Onderdeel van dit programma is een aantal onderzoeken dat bij alle ouders en leden van de groep wordt uitgezet en begeleiding van het proces door twee externe organisatiecoaches. Door hiermee aan het werk te gaan verwachten we bewuster besluiten te nemen naar zowel gewenste actiepunten op korte termijn, maar ook duurzaam beleid van de groep op langere termijn. Dit is voor onze groep buitengewoon belangrijk om een gezonde basis voor de toekomst te maken en/of behouden. Ook over een aantal jaar willen we kinderen nog steeds een uitdagend en verantwoord Scoutingspel bieden.

Binnenkort ontvang je de uitnodiging om mee te doen aan een enquête per mail. Ik zou het erg op prijs stellen als je de moeite neemt om hieraan mee te werken. Mocht je over dit programma of de enquêtes nog vragen hebben, neem dan contact op met Eric van Dijk.