Geslaagde Jotihunt voor Scouting Lunteren

Afgelopen weekend deden we met ruim 30 rowans, sherpa’s, stam-, staf- en bestuursleden mee aan de 12e Jotihunt, die werd georganiseerd door het Steunpunt Scouting Gelderland. In de hele provincie Gelderland liepen gedurende 30 uur zes vossenteams van elk drie personen, die wij samen met de andere 60 deelnemende groepen moesten ‘hunten’.

De locaties van de vossenteams kregen wij elk uur door via een speciale website, middels moeilijke (of minder moeilijke) puzzels. Wat bijvoorbeeld te denken van een coördinaten verstopt in binaire getallen, moeilijke wiskundige puzzels of morse-code verstopt in een liedje. Luister maar eens…

Ook konden we punten verdienen met het doen van opdrachten en daarvan foto’s of filmpjes te versturen. Zo hebben we onder andere een lipdub opgenomen, boterhammen versiert, goede daden gedaan en sokkenpoppen gemaakt. Zondagmiddag om 15.00 uur was de Jotihunt ten einde. We hebben opgeruimd en zondagavond werd duidelijk dat we met 55 punten op een 45e plaats eindigden. Geen slechte score, aangezien we voor het eerst sinds jaren weer mee deden. Voor het volgende jaar hebben we al goede ideeën om deze score te verbeteren!

22102012