En daar is ie weer: Onze nieuwsbrief De Scout!

Op deze maandagochtend is ie weer bij jullie in je mailbox bezorgd (tenminste als we jouw goede e-mailadres hebben): Onze nieuwsbrief De Scout. Belangrijke informatie over o.a. een contributieverhoging, een terugkoppeling van de enquête groepsontwikkeling en andere weetjes staan in deze editie van De Scout. Maar, natuurlijk nog meer.

Leden, ouders / verzorgers en vrienden hebben De Scout ontvangen in hun e-mailbox. De Scout is ook te lezen op onze website. Klik maar snel door.

10112013

Gevonden voorwerpen

In de afgelopen maanden hebben we weer veel gevonden voorwerpen verzameld. Alles hebben we op de foto gezet en voorzien van een nummer. Herken je iets als jouw eigendom, stuur ons dan een e-mail, dan leggen we het voor je apart. Aankomende zaterdag, 19 oktober, hangen we buiten alles op aan een waslijn, dan kun je het gelijk meenemen naar huis. Daarna gaat alles wat niet aan eigenaar te koppelen is naar een goed doel.

Om het terugbezorgen van gevonden voorwerpen in het vervolg iets gemakkelijker te maken, willen we als tip geven om spullen te merken.

Hieronder een overzicht met alle gevonden voorwerpen:

13102013 1 13102013 2 13102013 3 13102013 4
13102013 5 13102013 6 13102013 7 13102013 8
13102013 9 13102013 10 13102013 11 13102013 12
13102013 13 13102013 14 13102013 15 13102013 16
13102013 17 13102013 18 13102013 19 13102013 20

We doen weer mee aan de Jotihunt!

Zaterdag 19 en zondag 20 oktober doet Scouting Lunteren weer mee aan de Jotihunt. De Jotihunt is een jaarlijks terugkerend evenement tijdens het derde weekend van oktober. Vanaf klokslag 9 uur kunnen de hunters gaan jagen op de vossen. De vossen verplaatsen zich door de hele provincie Gelderland. Ieder uur worden er op de speciale spelsite hints bekend gemaakt over de laatste locatie van de vossen. Om het spelelement nóg groter te maken komen er via de website ook opdrachten binnen. Hunters kunnen deze uitvoeren en daarmee extra punten halen.

Om onze eerste punten binnen te halen moeten we een banner van de activiteit plaatsen, dat doen we bij deze:

05092013

Scouting Lunteren start nieuwe seizoen

Zaterdag 31 augustus start het seizoen voor de scouts van Scouting Lunteren. De leden vanaf 11 jaar helpen aanstaande zaterdag traditie-getrouw de Oud Lunterse Dag commissie met hand- en spandiensten. De bijeenkomsten voor de jongste leden van 5 tot 11 jaar beginnen een week later.

Tijdens de zomerstop hebben de verschillende leeftijdsgroepen niet stilgezeten, ze zijn in verschillende delen van Nederland op zomerkamp geweest. De welpen (leden van 7 tot en met 11 jaar) waren te vinden in Buren en Harderwijk. In Harderwijk, maakten ze tijdens één van hun activiteiten kennis met een groep scouts uit Israël. Er werden groepsdassen uitgewisseld en de groep uit Israël heeft aangegeven het leuk te vinden met de welpengroep in contact te blijven.

25082013 1

De verkenners (jongens van 11 tot 15 jaar) hebben in een bosperceel bij de Duitse grens in Arcen gekampeerd. Zij zijn daar op de fiets naar toe gegaan. Hoogtepunt van het kamp was het dagje uit naar pretpark Kernwasser Wunderland. De padvindsters (meiden van 11 tot 15 jaar) hebben hun tenten opgezet in 's Gravenzande, bij Hoek van Holland. Dichtbij de Noorzee. Gezien het zonnige weer, is de zee menigmaal bezocht. Onder andere voor een hele leuke workshop surfen.

25082013 3

De rowans en sherpa's (jongens en meiden van 15 tot 18 jaar) zijn in Dwingeloo geweest, ze hebben een heuze whirlpool gebouwd met behulp van houten palen, touw en zeilen. Het water in de whirlpool werd verwarmd door een kampvuur. Maar natuurlijk zijn er ook andere uitdagende en leuke activiteiten ondernomen. Hoogtepunt was een doldwaas spel door heel Nederland. In kleine groepjes hebben de jongens en meiden per trein heel Nederland doorkruist om allerlei opdrachten te vervullen.

25082013 3
Gave activiteiten!

Gedurende het komende seizoen worden door de vrijwillige leidinggevenden weer heel veel leuke activiteiten georganiseerd voor de verschillende leeftijdsgroepen. De activiteiten zijn heel divers. Van het organiseren van een verkiezing van de stoerste scout tot het lopen van een spannende natuurtocht. Maar ook primitief wijze pizza's bakken in een houtgestookte oven, abseilen en weekendkampen staan op het programma. Dit seizoen probeert de groep meer leden te werven onder meisjes van 5 tot 17 jaar. Er staan niet alleen maar stoere activiteiten voor deze groepen op het programma, er zijn natuurlijk ook echte meidendingen gepland. Zelf nagellak maken, koken en knutselen. Het komt allemaal voorbij!

Laat je ook uitdagen bij Scouting Lunteren!
Geïnteresseerden kunnen zichzelf op de website aanmelden of een e-mail sturen naar Helma van Galen - van Donkelaar. De eerste vier keer kan iedereen die geïnteresseerd is, gratis meekijken.

Het laatste zomerkamp-nieuws

Vanochtend zijn de eerste speltakken vertrokken naar hun zomerkamp-locatie. De verkenners naar Wellerlooi en de padvindsters naar 's Gravenzande. De welpen vertrekken a.s. maandag naar Harderwijk (Hessenhorde) en naar Buren (Zandkleppers).

Natuurlijk proberen we jullie op de hoogte te houden van het laatste nieuws. We zullen dat doen via onze Facebook-pagina en Twitter-pagina.

Voor Twitter geldt dat de speltakken gebruik maken van de volgende hashtags:

• #zokawh13 (Welpen Hessenhorde)
  • #zokawz13 (Welpen Zandkleppers)
  • #zokavk13 (Verkenners)
  • #zokapv13 (Padvindsters)

Voor alle updates geldt dat er niet dagelijks en/of elk uur iets op facebook gezet wordt en/of getwitterd wordt. De leiding heeft het natuurlijk druk zat met leiding geven. Bovendien is het leuk als de kinderen thuis ook nog wat te vertellen hebben... ;-)