Scouting Lunteren start nieuwe seizoen

Zaterdag 31 augustus start het seizoen voor de scouts van Scouting Lunteren. De leden vanaf 11 jaar helpen aanstaande zaterdag traditie-getrouw de Oud Lunterse Dag commissie met hand- en spandiensten. De bijeenkomsten voor de jongste leden van 5 tot 11 jaar beginnen een week later.

Tijdens de zomerstop hebben de verschillende leeftijdsgroepen niet stilgezeten, ze zijn in verschillende delen van Nederland op zomerkamp geweest. De welpen (leden van 7 tot en met 11 jaar) waren te vinden in Buren en Harderwijk. In Harderwijk, maakten ze tijdens één van hun activiteiten kennis met een groep scouts uit Israël. Er werden groepsdassen uitgewisseld en de groep uit Israël heeft aangegeven het leuk te vinden met de welpengroep in contact te blijven.

25082013 1

De verkenners (jongens van 11 tot 15 jaar) hebben in een bosperceel bij de Duitse grens in Arcen gekampeerd. Zij zijn daar op de fiets naar toe gegaan. Hoogtepunt van het kamp was het dagje uit naar pretpark Kernwasser Wunderland. De padvindsters (meiden van 11 tot 15 jaar) hebben hun tenten opgezet in 's Gravenzande, bij Hoek van Holland. Dichtbij de Noorzee. Gezien het zonnige weer, is de zee menigmaal bezocht. Onder andere voor een hele leuke workshop surfen.

25082013 3

De rowans en sherpa's (jongens en meiden van 15 tot 18 jaar) zijn in Dwingeloo geweest, ze hebben een heuze whirlpool gebouwd met behulp van houten palen, touw en zeilen. Het water in de whirlpool werd verwarmd door een kampvuur. Maar natuurlijk zijn er ook andere uitdagende en leuke activiteiten ondernomen. Hoogtepunt was een doldwaas spel door heel Nederland. In kleine groepjes hebben de jongens en meiden per trein heel Nederland doorkruist om allerlei opdrachten te vervullen.

25082013 3
Gave activiteiten!

Gedurende het komende seizoen worden door de vrijwillige leidinggevenden weer heel veel leuke activiteiten georganiseerd voor de verschillende leeftijdsgroepen. De activiteiten zijn heel divers. Van het organiseren van een verkiezing van de stoerste scout tot het lopen van een spannende natuurtocht. Maar ook primitief wijze pizza's bakken in een houtgestookte oven, abseilen en weekendkampen staan op het programma. Dit seizoen probeert de groep meer leden te werven onder meisjes van 5 tot 17 jaar. Er staan niet alleen maar stoere activiteiten voor deze groepen op het programma, er zijn natuurlijk ook echte meidendingen gepland. Zelf nagellak maken, koken en knutselen. Het komt allemaal voorbij!

Laat je ook uitdagen bij Scouting Lunteren!
Geïnteresseerden kunnen zichzelf op de website aanmelden of een e-mail sturen naar Helma van Galen - van Donkelaar. De eerste vier keer kan iedereen die geïnteresseerd is, gratis meekijken.