Scouts sluiten het seizoen af met vossenjacht en picknick

Zaterdag 13 juli werd het seizoen van Scouting Lunteren afgesloten met een vossenjacht en picknick in het centrum van Barneveld. Veel van de leden van de Lunterse scoutinggroep komen uit de gemeente Barneveld. Ruim 100 scouts gingen in het dorp op zoek naar 15 vossen.

Na de vossenjacht ging de hele groep in een grote optocht naar de Koeweide bij kasteel de Schaffelaar om daar te genieten van een gezamelijke picknick. Alle leden hadden daarvoor iets lekkers meegenomen. Voor de leden van de leeftijdsgroepen van 7 tot en met 18 jaar vinden er de komende weken nog zomerkampen plaats in verschillende plaatsen in Nederland. Tijdens deze kampen brengen scouts van jong tot oud alles wat ze het hele jaar spelenderwijs geleerd hebben in de praktijk. De kampen worden georganiseerd door ongeveer twintig enthousiaste vrijwilligers en soms zelfs door de scouts zelf.

Gave activiteiten
In de wekelijkse opkomsten doen scouts allerlei vaardigheden op die ze tijdens het zomerkamp goed kunnen gebruiken. Ze zetten hun eigen tent op, koken zelf en leren samenwerken met de anderen in de groep. Het zomerkamp is dan ook dé test van het jaar voor de scouts van Scouting Lunteren. Ze zijn deze week zonder ouders op pad en zijn op elkaar aangewezen. Het komt dus ook aan op hun sociale vaardigheden. Daarnaast doen ze uitdagende activiteiten, zoals het lopen van tochten met kaart en kompas, klimmen en andere outdooractiviteiten. Al met al leren scouts dus enorm veel van dit zomerkamp!

De scouts van Scouting Lunteren kamperen dit jaar op verschillende plaatsen in heel Nederland. De leeftijdsgroepen van 7 tot 10 jaar gaan dit jaar naar Buren en Harderwijk. De leeftijdsgroepen van 11 tot 15 jaar kamperen in 's Gravezande en Arcen. De oudste jeugdleden tot 18 jaar kamperen op een Scoutingkampeerterrein in Dwingeloo. Voor veel van de Scouts zijn deze kampen een bijzondere ervaring en zij maken hier dan ook de beste vrienden. ’s Avonds bij het kampvuur worden immers de beste vriendschappen gesloten!

Scouting nog steeds populair
“Scouting is populair onder kinderen, voor een aantal leeftijdsgroepen hebben we een wachtlijst. Maar vooral bij de jongste leeftijdsgroep, kinderen van 5 tot 7 jaar, is er vanaf begin september weer volop plaats voor nieuwe leden. Bij Scouting bieden we kinderen en jongeren een veilige speelomgeving, waarin we uitdagende activiteiten bieden aan onze jeugdleden. Geen bijeenkomst is hetzelfde!”, vertelt Anne-Jan Telgen, leidinggevende bij de groep.