Scouting Lunteren groeit

Scouting Nederland maakte gisteren bekend dat landelijk gezien de vereniging Scouting Nederland groeit. In de afgelopen twee jaar is het leden-aantal van alle groepen in Nederland met 1,4% toegenomen. Dit is bijzonder. Gisteren maakte NOC*NSF bekend dat het aantal leden van sportverenigingen in het afgelopen jaar juist met 1,2% is gedaald.

Benieuwd geworden hoe het plaatje er voor onze groep uit ziet, zijn we eens in de cijfers van de afgelopen jaren gedoken. Het on-line ledenregistratiesysteem Scouts Online van Scouting Nederland biedt ons de mogelijkjheid de cijfers tot 2008 terug te bekijken. En met behulp van Excel kun je dan tot leuke grafieken komen. Scouting Lunteren is er trots op dat ook wij het afgelopen jaar zijn gegroeid. Iets wat we ook graag wilden bereiken. Het was één van de doelstellingen uit het programma Groepsontwikkeling, waar we in 2011 aan deelnamen.

Onderstaand een aantal grafieken. De eerste grafiek laat het gemiddelde aantal leden per jaar van onze groep zien. In de grafieken daarna zie je het gemiddeld aantal leden per jaar, per leeftijdsgroep. Dit is dus niet per speltak, want het kan zo zijn dat iemand van 7 jaar is meegerekend bij de welpen, terwijl hij/zij nog bever is, etc. Wij hopen als groep dat deze positieve lijn zich voortzet!

09122014 1

09122014 3 09122014 4