Verhuur Het Houten Hes

Midden in Nederland, vlakbij het geografisch middelpunt van Nederland, in de prachtige uitgestrekte Lunterse bossen, ligt het clubhuis van Scouting Lunteren, Het Houten Hes. Het gebouw is in 2010 gebouwd en voldoet daarmee aan de laatste eisen op het gebied van brandveiligheid. In de zomermaanden, als de speltakken vakantie hebben, is dit gebouw te huren voor Scoutingkampen en schoolkampen. Verhuur voor feesten en familiereünies is helaas niet toegestaan.

Dit is bij uitstek de locatie voor kampen tot maximaal 60 personen! Bij de bouw van Het Houten Hes is er rekening mee gehouden dat men vanuit elk lokaal rechtstreeks de vrije natuur in kan lopen. Het gebouw wordt verwarmd door middel van centrale verwarming. Het Houten Hes ligt op loopafstand van een openluchtzwembad (het Bosbad) en op fietsafstand van het centrum van Lunteren. Voor een routebeschrijving klik je hier.

Meer informatie en/of reserveringen
Voor meer informatie over de verhuur en boekingen van Het Houten Hes kun je contact opnemen met de verhuurcoördinator, Rens van der Linde. Bedenk vantevoren dat we van januari t/m juni en van september t/m december alleen doordeweeks verhuren en in de maanden juli t/m augustus ook in het weekend.

Verhuur Jeugdkampeerterrein Lunteren
Direct naast Het Houten Hes ligt het Jeugdkampeerterrein Lunteren. Het is in beheer bij de Stichting Jeugdkampeerterrein Lunteren. Vragen over het Jeugdkampeerterrein en/of reserveringen moeten gedaan worden bij de Stichting Jeugdkampeerterrein Lunteren.   Het Jeugdkampeerterrein is uitermate geschikt voor ‘back to basic’ kamperen. Het terrein zelf bestrijkt zo’n 5,5 hectare en is onderverdeeld in drie kampeerterreinen, een speelterrein en een kampvuurkuil. Op de drie terreinen kunnen 150 – 200 personen ruim kamperen. Er mogen uitsluitend tenten op het terrein worden geplaatst (dus geen caravans of campers).

Het terrein beschikt over toiletten en wasgelegenheden met koudwatervoorzieningen. De toiletwagens hebben verlichting en er is (beperkt) electriciteit beschikbaar voor het terrein. Bij een bezetting met drie groepen, heeft iedere groep een toiletwagen tot haar beschikking. Bij kamperen hoort natuurlijk ook een kampvuur! Op het kampeerterrein is een grote kampvuurkuil waar je heerlijk met z’n allen om het kampvuur kunt zitten. Een gedeelte van het terrein is een soort ruig speelterrein waar je bijvoorbeeld een parcours uit kunt zetten of een spannend bosspel kunt spelen.