Verkenners

Bij de verkenners is er geen thema meer. De wereld om hen heen biedt voldoende uitdaging om hun programma´s uit te halen. Elke zaterdag weer ontdekken de verkenners de wereld om hen heen middels allerlei actieve, spannende en leuke programma´s.

Programma's

Programma´s van de verkenners bestaan o.a. uit bosspelen, het aanleren en toepassen van de typische scoutingtechnieken zoals pionieren, kaart en kompas en koken op houtvuur. Daarnaast is er ook nog ruimte om bijzondere andere dingen te doen als bijvoorbeeld het afdrukken van zelfgemaakte foto´s, het maken van kaarsen, het pionieren met satéprikkers, hetelucht ballonnen maken etc.

Groepsindeling

De groep verkenners (de troep) bestaat uit vijf patrouilles van zes à zeven jongens. De patrouilleleider (PL) en assistent patrouilleleider (APL) hebben de leiding over hun patrouille. Met het kader (de PL´s en APL´s en leiding) houden we enkele keren per jaar een zgn. "ereraad". In de ereraad wordt gepraat over wat de programma´s zijn en of er nog bepaalde wensen zijn, hoe het binnen de troep draait etc.

Ongeveer vier keer per jaar hebben de verkenners een weekend in een speciaal thema: pionieren, primitief, een bepaald insigne, (bijna) niks is te gek! Eenmaal per jaar gaan de verkenners een week op kamp. Zij kamperen dan op een terrein ergens in Nederland, slapen in tenten, koken hun eigen potje en beleven allerlei leuke dingen. Kortom: bij de verkenners is het altijd een verrassing wat je gaat beleven!

Scoutfit

Verkenners dragen een beige blouse.