Vrijwilliger worden!

Naast vele jeugdleden kent Scouting Lunteren ook een groep enthousiaste vrijwilligers. Vaak al langere tijd verbonden aan de groep, als jeugdlid en/of vrijwilliger. Naast leiding kennen we ook vrijwilligers die de groep op een andere manier ondersteunen. Denk aan de bestuursleden, verhuurcoördinator, klussers, materiaalbeheerder, etc.

Scouting iets voor jou?
Ben jij enthousiast, geef je graag leiding en vind je het leuk om kinderen en jongeren te begeleiden bij hun Scoutingavontuur? Of heb je misschien bestuurlijke kwaliteiten die je wilt inzetten? Of wil je ons op een andere manier ondersteunen? Dan is Scouting Lunteren op zoek naar jou! Neem eens contact met ons op en we spreken elkaar graag over hetgeen we elkaar te bieden hebben.

Maatschappelijke stage
Zit jij op de middelbare school, ben je op zoek naar een plek om je maatschappelijke stage te lopen en lijkt jou het leuk om dat bij scouting te doen? Dat kan! Je kunt bij ons je maatschappelijke stage lopen bij de bevers, de welpen van de Hessenhorde en de welpen van de Zandkleppers. Je stage houdt in dat je meedraait in het leidingteam van de groep waar jij je stage bij loopt. De enige eisen die wij aan de stage stellen is dat je minimaal 14 jaar bent op het moment dat je stage begint en dat je voor een periode van minimaal 4 weken stage kan lopen.

Hoe regel ik een stageplek?
Er zijn twee manieren om een stageplek te regelen bij ons. Wij zijn als stagebieder aangemeld bij Welzijn Barneveld en De Medewerker in Ede. Zit jij op een school in Barneveld, dan kun jij je via www.masbarneveld.nl inschrijven op een stageplek bij Scouting Lunteren. Zit je op school in Ede, dan kun je je aanmelden via www.demedewerker.nl Ben je al lid van Scouting Lunteren? Neem dan contact op met Marjolein.

Wil je meer weten over de Maatschappelijke stage, kijk dan eens op www.maatschappelijkestage.nl